Patrik Staněk
26.08.2024

2024 - Aktuální informace na jednom místě

Fotoexpedice, workshopy, kurzy, slevové akce a vše důležité na jednom místě. Naučte se se mnou fotit v českých zoo nebo v deštném pralese na druhém konci Světa. ;)

Čist článek
12.08.2024

10 tipů jak fotografovat divoká zvířata

Fotografování divoké přírody může být nesmírně vzrušující, ale zároveň i náročné. Zachytit krásu zvířat v jejich přirozeném prostředí vyžaduje nejen technické znalosti, ale také trpělivost, respekt k přírodě a umění být ve správný čas na správném místě. Zde je 10 tipů, které vám pomohou zlepšit vaše schopnosti při fotografování divokých zvířat, doplněné o konkrétní doporučení pro fotoaparáty, objektivy, stativy a další vybavení.

Čist článek
09.08.2024

Jaký je rozdíl mezi fotoaparáty s fullframe a APS-C čipem a jaký a na co vybrat

Při výběru fotoaparátu je jedním z nejdůležitějších faktorů, které musíte zvážit, typ snímače. Fotoaparáty se obvykle rozdělují do dvou hlavních kategorií podle velikosti snímače: fullframe a APS-C. Rozdíly mezi těmito dvěma typy snímačů ovlivňují výslednou kvalitu obrazu, použitelnost objektivů, hloubku ostrosti a další aspekty, které jsou klíčové pro různé typy fotografování.

Čist článek
08.08.2024

Základní nastavení digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky - co znamenají jednotlivé hodnoty

Digitální zrcadlovky (DSLR) a bezzrcadlovky (mirrorless) jsou vybaveny řadou nastavení, která umožňují fotografům plnou kontrolu nad výsledným obrazem. Správné porozumění těmto nastavením je klíčem k dosažení optimálních výsledků v různých podmínkách. Tento článek detailně popisuje jednotlivé hodnoty a funkce, které mohou být na fotoaparátech nastaveny.

Čist článek
02.08.2024

Fotografování automobilů: kompletní průvodce

Fotografování automobilů je fascinující disciplína, která kombinuje umělecký smysl pro detail s technickými znalostmi. Ať už fotografujete pro automobilový průmysl, časopisy, nebo jen pro zábavu, správná technika a vybavení jsou klíčové pro dosažení dokonalých snímků. Tento článek vám poskytne přehled o doporučené fototechnice, filtrech, stativech a dalším příslušenství potřebném pro úspěšné fotografování automobilů.

Čist článek
26.07.2024

Jak na makrofotografii?: Průvodce pro začínající fotografy

Makrofotografie je fascinující žánr fotografie, který umožňuje odhalit detaily běžně neviditelné pouhým okem. Tento článek vás provede základními kroky, jak začít s makrofotografií pomocí digitální zrcadlovky (DSLR) nebo bezzrcadlovky (mirrorless), a představí vám příklady fototechniky od značek Sony, Canon a Nikon.

Čist článek
25.07.2024

Typy objektivů na digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky: Na co se jaký objektiv používá?

Vybírání správného objektivu pro vaši digitální zrcadlovku nebo bezzrcadlovku může být složité, zejména s tolika možnostmi na trhu. Každý objektiv má své specifické využití, ať už fotografujete krajinu, portréty, sport nebo makro. Tento článek vám pomůže pochopit různé typy objektivů, jejich využití a poskytne příklady populárních modelů.

Čist článek
25.07.2024

Poslední místa v Bavorském lese 2024, sleva na objektivy, nový videokurz a mnoho dalšího

Zdravím Vás, máme tady skoro půlku prázdnin a tak Vám zasílám aktuální informace o workshopech, slevách či nových článcích na blogu.

Čist článek
24.07.2024

Jak Správně Vybrat Stativ na Fotografování?

Výběr správného stativu je klíčovým krokem k dosažení ostrých a stabilních fotografií. Ať už jste začátečník nebo pokročilý fotograf, stativ je nezbytný nástroj, který vám umožní rozšířit vaše fotografické možnosti a zachytit snímky, které by jinak nebyly možné. Zde jsou podrobné informace a rady, které vám pomohou vybrat ten nejlepší stativ pro vaše potřeby.

Čist článek